Bli först att ta del av tre nyskrivna verk om Dalsland, Göteborg och Trollhättan! Författare till texterna är dalsländska Malin Eriksson Sjögärd, trollhätska Johan Lindblom och Jerker Sagfors och göteborgska Olivia Bergdahl, som alla skrivit texter om sina hemorter. Författarna framför första gången texterna tillsammans och samtalar på Bokdagarna med Göteborgs Litteraturfestivals Martin Engberg om hur de kommit till.

Kl 12 på Skafferiscenen på Bokdagarlördagen på årets Bokdagar presenteras en utveckling av samarbetet i festivalnätverket Göteborgs Litteraturfestival-Trollhättans Poesifestival-Bokdagar i Dalsland, som pågått i ett par år. Nu har nätverket beställt specialskrivna texter av lokala författare om Dalsland, Göteborg och Trollhättan, som ska framföras på de tre festivalerna.

På Bokdagarna framför Trollhättepoeterna Jerker Sagfors och Johan Lindblom sitt verk för första gången och samtalar med Göteborgsförfattaren Olivia Bergdahl och Dalslandsförfattaren Malin Eriksson Sjögärd, som skrivit och framför texter om Göteborg och Dalsland, om sina texter och varför de blev som de blev. Samtalsledare: Martin Engberg, en av ledarna för Göteborgs Litteraturfestival.

Malin Eriksson Sjögärd.

Malin Eriksson Sjögärd har skrivit ett trettiotal barn- och ungdomsböcker och är översatt till flera språk. Hon är även konstnärlig lektor i kreativt skrivande på Linnéuniversitetet. Hon är född och uppvuxen i Åmål och bor och skriver idag på släktgården utanför Åmål, där hon också hittar mycket inspiration till sitt skrivande. Bland hennes senaste böcker finns ”Fat Dance” (2021), ett slags uppdaterad ”Fucking Åmål”, ”Kattvännen”(2021) som lyfter glesbygdsproblematik i magisk belysning, och lättlästa serien om lantbruksintresserede Hugo på Hulta Gård.

Olivia Bergdahl.

Olivia Bergdahl medverkade 2022 som Pilgrimspopspoet i Upperudsskogarna under Bokdagarna. Året efter gjorde scenpoeten Olivia Bergdahl, tillika Göteborgs Poetry Slams konferencier, succé i Färgelanda. Sedan har de tagit Åmål och Mellerud med storm. Själv deltog hon i SM i Poetry Slam redan vid tolv års ålder och har kommit fyra i VM. Har tagit hem Sveriges Radios Novellpris och Augustnominerades för sonettkransen Barnet. Och är nu lika efterlängtad som självklar för vår publik.

Jerker Sagfors.

Jerker Sagfors är poet och en av ledarna för Trollhättans poesifestival. Besökte Bokdagar i Dalsland 2022 tillsammans med Johan Lindblom och samtalade om varför poesin spelar en viktig roll i oroliga tider och läste ur sina senaste diktsamlingar Sakrament (Johan Lindblom) och Att lämna sitt hus (Jerker Sagfors). Programpunkten var en del av samarbetet inom Bokdagar i Dalslands, Trollhättans Poesifestivals och Göteborgs Romanfestivals
nya festivalnätverk. Programpunkten på årets Bokdagar är en utveckling av samarbetet, där nätverket beställt specialskrivna texter av lokala författare om Dalsland, Göteborg och Trollhättan, som ska framföras på de tre festivalerna. På Bokdagarna framför Sagfors och Lindblom sitt verk för första gången och samtalar med Olivia Bergdahl och Malin Eriksson Sjögärd, som skrivit och framför texter om Göteborg och Dalsland om sina texter och varför de blev som de blev. Samtalsledare: Martin Engberg, en av ledarna för Göteborgs Litteraturfestival.

Johan Lindblom.

Johan Lindblom är poet och en av ledarna för Trollhättans poesifestival. Besökte Bokdagar i Dalsland 2022 tillsammans med Jerker Sagfors och samtalade om varför poesin spelar en viktig roll i oroliga tider och läste ur sina senaste diktsamlingar Sakrament (Johan Lindblom) och Att lämna sitt hus (Jerker Sagfors). Programpunkten var en del av samarbetet inom Bokdagar i Dalslands, Trollhättans Poesifestivals och Göteborgs Romanfestivals nya festivalnätverk. Programpunkten på årets Bokdagar är en utveckling av samarbetet, där nätverket beställt specialskrivna texter av lokala författare om Dalsland, Göteborg och Trollhättan, som ska framföras på de tre festivalerna. På Bokdagarna framför Sagfors och Lindblom sitt verk för första gången och samtalar med Olivia Bergdahl och Malin Eriksson Sjögärd, som skrivit och framför texter om Göteborg och Dalsland om sina texter och varför de blev som de blev. Samtalsledare: Martin Engberg, en av ledarna för Göteborgs Litteraturfestival.